Quantcast
Channel: minmote.no
Viewing all articles
Browse latest Browse all 599

Syden-shopping: Kuppene og fellene du bør se opp for

$
0
0
    HANDLE I SYDEN: Å shoppe i Syden kan være en utfordring, men du kan også ende opp med å gjøre store kupp. Bloggerne Elise Gabrielsen (øverst t.h) og Celine I. Aagaard deler sine beste tips. Foto: Getty Images/ NTB Scanpix

SHOPPINGJUNGEL: Å shoppe i Syden kan være en utfordring, men du kan også ende opp med å gjøre store kupp. Bloggerne Elise Gabrielsen (øverst t.h) og Celine I. Aagaard deler sine beste tips. Foto: Getty Images/ NTB Scanpix

Med enkle triks unngår du å bli lurt, og ender kanskje opp med varer du kan ha glede av i årevis.

Mange legger ferien sin til sydligere strøk i påsken. Selv om storbyferier i London og New York er blant de mest populære reisemålene, vil også mange føle varme fra solstråler og høre bølgeskvulp og palmesus på stranden i land som Spania og Thailand.

Her får du MinMote-Sonias beste shoppingtips for New York.

Omringet av eksotiske lukter og farger kan man lett la seg rive med og bli ekstra raus med den utenlandske valutaen som fyller lommeboken på syden-ferie. Likevel bør en være bestemt og forberedt på hva en ønsker å fylle kofferten med: For mange t-skjorter eller duppeditter fra den lokale turistbutikken kan fort ende opp i en kasse på loftet.

Unngå falske merkevarer

Elise Gabrielsen bak bloggen Livingdoll, mener det er viktig å passe på at varen man kjøper er ekte og i god kvalitet.

- Skinnvesker, lommebøker og sko selges alltid i massevis på markeder. Å unngå å kjøpe en plastikk-veske er ganske enkelt, men vær forsiktig så du ikke kjøper skinnprodukter i dårlig kvalitet. Sjekk alltid sømmene, og unngå å kjøpe griseskinn. Det er billig, ser ikke pent ut, og har en ganske sterk lukt. Mange turister blir narret til å bruke masse penger på griseskinnprodukter, sier hun til MinMote.

    MARKED: Mange feriebyer har ofte markeder på gaten hvor alt fra smykker, klær og mat selges. Foto: Getty Images

SMYKKER : Mange feriebyer har ofte markeder på gaten hvor alt fra smykker, klær og mat selges. Foto: Getty Images

Falske merkevarer bør man alltid unngå, mener Gabrielsen, som det siste året har vært på reise til en rekke eksotiske land som Hawaii, Kambodsja, Bahamas, Cuba, Jamaica og Japan.

- De er som oftest i dårlig kvalitet, og noen steder kan man også bli bøtelagt for å bære kopier. Da er det bedre å bruke litt penger på en god og pen skinnveske med sitt eget design. Merkevarer selges kun i utvalgte butikker. Det finnes ikke ekte Gucci-vesker langs gaten på Gran Canaria, utdyper hun.

Finn varer typisk for landet

Sjefredaktør for STYLEmag, moteblogger og forfatter Celine I. Aagaard har selv reist mye. I likhet med Gabrielsen mener hun det er viktig å kjøpe kvalitetsprodukter og unngå falske merkevarer.

- Man kan gjøre mange kupp på ferie, og da gjelder det å gå for plagg, tilbehør eller interiør som er typisk for det landet du besøker, men som du også kan bruke hjemme. Selv om tunikaene på markedet i Marrakech ser fine ut der de henger, trenger du garantert ikke flere enn én. Gjør du research på forhånd kan du komme hjem med skatter som her hjemme koster ti ganger så mye, sier Aagaard.

Foto: NTB Scanpix

REISEGLAD: STYLEmag-redaktør Celine I. Aagaard er ofte på reisfot, og deler sine tips til hvordan du gjør kupp i utlandet. Her er hun på Vixen Blog Awards tidligere i år. Foto: NTB Scanpix

Dersom reisemålet er Marokko, er det sølvsmykker, kelimmønstrete vesker, støvler og tunikaer en bør se etter. Ferierer du i Spania, kan du spare penger på å handle hos kjedebutikker som Zara og Mango, da prisene er lavere enn i Norge, tipser redaktøren.

- Reiser man til Bali kan man få sydd seg klær, eller bestilt seg drømmeskoene på bestilling. I Hellas er det fine blondetopper og kjoler å få tak i, og på Malta kan du få kjøpt nydelige hjemmestrikkede gensere. Det er kanskje ikke det man tenker på når man svetter på stranden, men er vel verdt pengene, sier hun.

Kle seg etter kulturen

Dersom man ønsker å investere i dyrere merkevarer, mener Gabrielsen at den god pekepinn å ha, er at varen som regel er billigst i landet den blir laget. Vestlige merkevarer er veldig overpriset i Asia og Afrika, forteller hun.

Selv er det glass, hudprodukter og treningstøy hun liker å kjøpe på reise. Likevel er lokale produkter også høyt oppe på ønskelisten.

- Jeg blir veldig glad når jeg finner moderniserte lokale klær. Jeg liker veldig godt å kle meg etter kulturen, og bli inspirert av landet jeg er i. Jeg blir også veldig fornøyd når jeg finner flott pynt og kunst til leiligheten min, sier hun.

Bloggernes tips:

* Vær forsiktig når du kjøper smykker, silke og skinn. Be alltid om bevis for verdien av smykker

* Kjøp aldri innpakkede silkeplagg. Dersom du handler på et marked, bør du be selgeren om å tenne på et hjørne av stoffet. Flammen skal slukne raskt, og lukten minner om lukten av brent hår dersom det er ekte silke

* Mange har ekte silkeplagg på utstilling, mens lageret og det de selger, er fullt av innpakkede polyesterklær. Sjekk alltid at plagget du tar med deg hjem ikke er en billig kopi.

* Styr unna markeder som selger falske merkevarer. Merker som Chanel, Chloé og Céline selges kun i utvalgte butikker.

* Dersom du ønsker å investere i dyrt design, er det at merkevaren er billigst der den er laget, en god pekepinn. Chloé, Chanel og Céline er billigst i Frankrike, Dolce & Gabbana, Prada og Miu Miu billigst i Italia og Alexander Wang og Nike billigst i USA.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 599